Veljespotretti

Veljespotretti

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kansikuvapoika ja muita höpötyksiä

Koirien Richard Gere <3
Kesäkuu on ollut henkilökohtaisen elämän saralla vähän raskas, mutta onneksi koirahommat sujuu. Tavoitteet loppuvuodelle alkavat olla selkeät.

Johnin kanssa keskitytään tosiaan tämä vuosi tokoon (toki hakuhommia harrastusmielessä touhuten) ja tavoitteena syksyllä EVL-korkkaus. Uusista liikkeistä näkymätön merkki on tuntunut iskostuvan Johnin mieleen aika nopeaa ja etäisyys alkaa olla suunnilleensa lihasmuistissa. Paljon tarvii kuitenkin vielä toistoja. Estehässäkkää harjoitellaan edelleen palasissa ja palasista eniten työtä vaatii merkki, jonka taakse John jäisi kovin mielellään pönöttämään. Paikallaololiikkeet ok, mitä nyt paikkiksesta luoksetulo on vauhdiltaan vähän epävarma. John pitää koko paikkiksesta karkaamista kummallisena. Vanhoista liikkeistä työstetään enimmäkseen jääviä ja etuasentoja.

Johnin kanssa panostetaan treenin määrän sijasta laatuun ja se toimii. John on tosi paineettoman oloinen saadessaan olla ison osan ajasta rakastettu (aktiivinen) kotikoira ja treenailla sen 2-3 kertaa viikkoa kohti. Johnille ja sen terveydelle rutiinit on tosi tärkeitä ja ollaan keskitytty senkin vuoksi rentoiluun sekä peruslenkkeilyyn.

Ben 16 kk.
Ben puolestaan vaatii tällä hetkellä paljon lyhyen ytimekkään onnistuneita treenejä sekä toistoja. Ben on valinnut itselleen päälajiksi jäljen. Muutamassa treenissä se on hoksannut keppi-ilmaisun täysin ja nyt on tehty jälkeä vaihtelevasti 3-6 kepillä. Vieraita jälkiä ajettu viime blogitekstin jälkeen pari ja varsin hyvällä menestyksellä. Janatreeniä vaikeutetaan hiljalleen.Tottiksessa emäntä on tekemässä lupaamaansa ryhdistäytymistä. Liikkeet kehittyvät ihan riittävää vauhtia ja suunnitelmissa on jo mitä otetaan seuraavana työn alle. Ainoastaan seuruu junnaa jotenkin paikallaan, mutta luotan sen sieltä loksahtavan kohdalleen. Laura on onneksi tulossa Rovaniemelle peräti kuukaudeksi ja luotan sieltä tulevan hyviä vinkkejä tähän probleemaan (tiedoksi vaan sulle Laura, jos tätä luet!). Koirassa ei vikaa, vaan ohjaaja on jotenkin lukossa tuon liikkeen kanssa.

Olen todennut moneen kertaan, mutta on kyllä varsin haastavaa, joskin kehittävää, kun koirat ovat näin erilaisia keskenään. Johnin kanssa on aina painiskeltu enemmän mielentilan kuin tekniikan kanssa. Ben on ihan päinvastainen tottiksen suhteen.

No osas ne muutaki ko olla pöljiä.
Heidi ja Ben, Rovaniemi KV.
Niinjoo ja juupasenjuu, näyttelyputki jatkuu Benin kanssa. Mulle tuli ihan täysin koetyhjiö kun tajusin, että pahimmassa tapauksessa seuraava (minkä vaan lajin) koettelemus on vasta joulukuussa jos Johnin EVL-startti viivästyy. Ilmoittauduimme siis Kemin heinäkuun näyttelyyn ja harkitsemme vakaasti myös Kittilän ryhmistä. Kuljetaan nyt kun aikaa ja intoa kerran on - myös Ben tuntuu rakastavan tuolla huomion keskipisteenä oloa. Ensi vuonna tilanne on todennäköisimmin ihan eri kun Johnin tokokokeet rupeavat taas pyörimään ja Beninkin kanssa saatetaan jo valmistautua johonkin muuhun. Plus lomasuunnitelmat muuttuivat muutenkin täysin ja kertaheitolla niin eihän kalenteri voi ihan tyhjä reissuista olla.

Benin Rovaniemen näyttely meni taas varsin kivasti ja NUO-luokka tuli korkattua CACIB:n kera. Heidi pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa esittämään belkkarin ja kyllä suoriutui siitä kerrassaan mahtavasti. Olkoonkin, että pinkomisvauhti oli hieman kovempi kuin lappalaisten kanssa. Ja wow! tuon koiran kanssa. Mikä kultakimpale.

Kansikuvapoika.
Energetic-Action's Daredevil
Rovaniemi KV 19.6.2016, tuom. Maija Mäkinen, FI.
PU1 SERT CACIB ROP
16kk maskuliininen juniori/nuori, hyvät mittasuhteet ja ylälinja sekä ryhti, hyvä pään pituus ja mittasuhteet, vielä aavistuksen korkeat otsaluut, hyvin kiinnittyneet korvat, kauniit tummat silmät, hyvä purenta, hyvä niska, hyvin kulmautuneet vahvat raajat, ikään riittävä runko, hyvä lantio ja häntä, hyvät käpälät, oikea karvanlaatu, tehokkaat liikkeet, hyv askelpituus ja yhdensuuntaisuus, hyvä käytös.

Ja olihan Ben pikku julkkispoika myös lehtiartikkelissa Lempi-Irmelin kanssa. Toimittaja Katja Kärki teki koiran hihnakäytöstä käsittelevän lehtiartikkelin ja pyysi minua sekä Heidiä siihen avustamaan ja kommentoimaan. Artikkelista tuli kyllä mainio ja oli ihan hauska yllätys, että Lännen Median lehdistä useampi nappasi sen sivuilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti