Veljespotretti

Veljespotretti

maanantai 30. toukokuuta 2016

TK3 ja kuvia matkan varrelta

Vihdoin! TK3 on pitkän puurtamisen ja neljän paria pistettä vaille jääneen ykkösen jälkeen plakkarissa. Nyt voin sanoa, että tuntuu hyvälle :) Johnin ihannevire alkaa hiljalleen löytyä ja suurella innolla sekä mielenkiinnolla lähdemme taistelemaan EVL:n yhdessä.

Kemi oli helteinen, mutta ei huolta. Johnin intoa ei kuumuus laske (mikäpä sitä laskisi...), vaan koira oli oma touhokas itsensä. Mopo oli korkealla, mutta ei niin korkealla, että olisi johtanut suuriin huolimattomusvirheisiin. Itseasiassa mielentila oli aika ihanteellinen. Kehästä siirtymät tuottivat taas päänvaivaa sekä kaahottelua - pitää harjoitella näitä tällaisia kokeenomaisia, että liikkeet on jaettu kahtia. Meillehän tuli kolme siirtymää kehään ja takaisin kun paikkamakuukin mukaan luetaan. Nämä on Johnille se haastavin "liike" ja EVL:ssä varsin oleellinen osa koesuoritusta.

Kemi 28.5.
285,5p, 1/3, KP ja TK3
Tuom. Allan Aula

Paikkamakuu 10 - Tästä ei huomautettavaa.
Kauko-ohjaus 10 - Kauniisti pysyi tassut parkissa, takapalkka on auttanut! Vaanivathan ne kaukot edelleen on, mutta kun kyseessä ei ole vauhtiliike...
Ohjattu nouto 10 - Ohjaaja meinas mokata liikkeen kun pysäytti koiran epähuomiossa väärään kohtaan, mutta onneksi tuomari ei tällä kertaa rokottanut.
Luoksetulo 9 - Tarkoituksella otin verkassa tätä pysäytysten kera ja matalammalla vireellä. Viimeksihän pysäytys valui paljon kun vauhti oli huima. Mielummin siis pieni pistemenetys vauhdin hienoisesta uupeesta kuin isompi miinus huonosta stopista.
Tunnari 7 - Tämä olisi oikeasti ollut ohjatun jälkeen, mutta meinasi unohtua välistä. Olin jo kerennyt kiittää Johnia hieman riehakkaammin kun luulin Part 1:n olevan ohi, mutta sitten mentiinkin tunnarille. Oli vähän kouhotusta ilmassa ja vieraiden kapuloiden mäklyytä. Tunnaria pitää harjoitella lisää korkeassakin vireessä.
----------
Hyppynouto 9,5: Vino heitto, vino palautusasento. Vinot heitot harjoitteluun mukaan.
L (istu - maahan) 8,5: Hidas maahanmeno, ennakoi sivu-käskyä hiukan.
Seuraaminen 9: Pakitus vinosti. Yks melko hidas perusasento. Muuten taattua John-laatua!
Ruutu 8: Tämä oli tänään monelle vaikea bongata. Johnkin juoksi ruudun yli ruudun takanauhan ja kehänauhan väliin. Korjasi kauniisti takaisin (näitä on harjoiteltu). Muut osat hienot.
Kokonaisvaikutus 10: Minun innokas megavilkas rakas pieni <3

Tiesin mie jo kehässä, että tuli se 1-tulos. Ei ollut onnella rajaa. John on nyt alle 5 vuoden iässä saavuttanut ne tavoitteet, jotka mie ujona pienenä kokemattomana koiranomistajana sille asetin (BH, HK3, TK3). Kaikki loppu on vain iloista bonusta päälle. On tämä matka Johnin kanssa ollut haastava ja opettavainen, eikä vähiten koiran vilkkauden ja herkkyyden vuoksi, mutta uskoa tekemiseen valaa se kuinka hauskaa meillä on. Johnin kanssa "työnteko" on vaan kerta kaikkiaan niin lystikästä ja sen pohjaton motivaatio on liikuttavaa.

Pidemmittä puheitta parit kuvat koeuran varrelta:

Ensimmäinen (toko)kokeemme toukokuussa 2013.
BH-kokeen seuruuta kesäkuussa 2013.
Tässä välissä emäntä on oppinut hymyilemään.. TK1-päivä elokuussa 2013 :)
TK1 tuntui hyvälle! John lähinnä halusi syödä ruusukkeen.
AVO-luokan korkkaus ja eka KP syyskuussa 2013.
PM-kokeet ja AVO-luokan voitto lokakuussa 2013.
TK2 marraskuussa 2013. Tällä kertaa John halusi syödä pokaalin.
HK1 kesäkuussa 2014
HK1-pytyt ja kuohuvat
HK2 kotikentällä elokuussa 2014 :)
HK2-esteitä
Eksyneen toivo emäntineen <3
VOI-luokan korkkaus ja hyvä 2-tulos marraskuussa 2014.
Eka ykköstulos VOI-luokasta helmikuussa 2015 :)
Toka 1-tulos VOI-luokasta maaliskuussa 2015.
Näitä vire kaakossa-kokeitakin mahtui joukkoon. Mutta silti kai hymyilytti :D keväältä 2015.
HK3-poseeraus kesäkuussa 2015
Uudet VOI-säännöt testaukseen lokakuussa 2015
And finally.. TK3 toukokuussa 2016  <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti