Veljespotretti

Veljespotretti

torstai 23. heinäkuuta 2015

Kuka antoi mun pennulle luvan kasvaa?

Met ollaan oltu lomalla. Tarkoitus oli kirjoitella kuulumisia jo viikon alussa, mutta olen sairastellut aika äkäisesti ja tänään on ensimmäinen päivä kun näpytteleminen ei tunnu liian isolta ponnistelulta.

Joskus pientä belkiä voi vähän väsyttää.
Ben 20 viikkoa. Iso poika jo. Kuvan nappasi Marika.
Aloitetaan vaikka kertomalla pienen ihmisrukan huonoista päätöksistä. Huonoin päätös aikoihin oli lähteä Oulun hakukokeeseen kesäkuun lopulla. Tuumailin jo koeviikon alussa ja vielä ajomatkalla Miikalle, että John on tosi väsynyt, kummallinen, epäjohnimaisen innoton. Esimerkiksi kenraalitottisharkoissa John oli korvat luimussa perässä hiippailevaa pieni belgi, joka kenties sijaistoimintana pelkäsi minun kumppareita niin paljon, että ei suostunut seuraamaan. Normaalistihan tilanne on täysin päinvastainen ja minun pitää tehdä töitä, ettei Johnin vire nouse liian suuriin sfääreihin. Sanoin vielä autossa Miikalle, että aloitellaan treeniloma sitten kokeen jälkeen. Olisi pitänyt aloittaa ennen koetta.

Kokeesta ei paljoa sanottavaa. Keskeytettiin jo hakuradalle kun John ei yhtään uponnut etsimään ja läähättäen juoksenteli n. 10 metriä syviä pistoja.

Toki harmitti kovasti, mutta oppia ikä kaikki. Olisi pitänyt luottaa siihen ennakkovaistoon, että koira ei nyt ole oma itsensä ja sen kanssa ei kannata lähteä yhtään mihinkään kilpailemaan taikka rasittumaan. Olen jälkikäteen soimannut ja ruoskinut itseäni tyhmyydestäni. Jos jotain hyvää, niin käytiin ennen kokeen alkua kentällä lämmittelemässä vierasesteillä ja ne meni superkivasti. John alkaa rohkaistua :) Ja toki oli kiva tutustua uusiin harrastajakolleegoihin sekä tavata muutamia ennestään tuttuja kisakavereita, joiden kanssa juteltiin pitkä tovi notskilla.
Laura kävi kylässä. Kuvassa Hope, Cara, John ja Ben.
Mutta kuka tuolle pennulle oikeasti on antanut luvan kasvaa??

Hope ja John löysivät yhteisen sävelen..
Syitä Johnin uupumukseen en osaa ihan tarkkaan sanoa. Niitä on varmaankin monia. Benin läsnäoloon tottuminen, liialliset treenit (nyt jälkikäteen ajateltuna treenattiin esim esteitä aivan turhan intensiivisesti koko kesäkuu), kipeä korvatulehdus (joka nyt hoidettu antibiooteilla) ja kovasti jumissa olevat jalat (joita nyt hierottu auki). Varmaan nämä kaikki vaikuttivat Johnin mielialaan.


John oli parin viikon lomalla treeneistä ja sen jälkeen ollaan jatkettu kevyellä linjalla, millä mennään vielä ainakin heinäkuu. Lähinnä ollaan tokoiltu (toko tuntuu taas hauskalta pienen tauon jälkeen!), hassuteltu ja otettu pari onnistunutta maastotreeniä. John on ollut oma itsensä. Innokas, pöljä, hassu. Kummasti tätä osaa arvostaa taas ihan erilailla. Parissa hakutreeneissä on tosiaan käyty ja superbelki on ollut varsin hyvä, mitä nyt tyhjien pistojen ja hallinnan kanssa taistellaan edelleen. Mutta pääasia, että sitä intoa ja moottoria löytyy.

Sitten Benin kuulumisia.

Ben vaihtaa hampaitaan kovaan tahtiin ja siksi ollaan hieman jouduttu soveltamaan treenejämme. Tällä hetkellä Ben on aika haluton pitämään mitään suussaan tai esimerkiksi taistelemaan patukasta, joten on palkattu ruoalla. Hakutreeneissä haukkuilmaisut on jätetty hetkeksi tauolle, sillä Ben haukkuu niin paljon paremmassa vireessä patukkaa kuin ruokaa. Ja kun kiire ei ole mihinkään niin odotellaan rauhassa purukaluston paranemista.

Benin ekat oikeat tottistreenit.
Hakutreeneissä Ben etenee kivasti ja on edelleen varsin reipas pikkubelki. Ukkojen etäisyyttä pitää hiljalleen alkaa kasvattaa, sillä Ben on selvästi vähän ehdollistunut uppoamaan johonkin 20m syvyyteen, pyörii siinä tovin ja sitten vasta jatkaa uppoamista. Kaivattaisiin myös lisää hyviä tuulitreenejä, jotta saataisiin aktivoitua Benin nenää ja otettua jo valmiitakin maalimiehiä. Vähän lisämoottoria Benillä saisi olla maalimiehiä kohtaan. Innoissaanhan tuo lähtee pistoille, mutta vielä kaipaisin enemmän hinkua, sellaista johnimaista räkäposkella-menoa. Tätä moottoria saadaan varmasti nostettua kokemuksen myötä ja sitten kun taisteluleikit pääsevät takaisin mukaan päiväohjelmaan :)
Ruoka maistuu..


Tottistelu on aloitettu hiljalleen. Ollaan otettu imuttamalla seuruun alkeita. Ben toimii hyvin ja seuraa, ylläri pylläri, todella ahnaasti namikättä. Isompia ongelmia on meikäläisellä, että osaan pitää imutuskättä oikeassa kohdassa. John on opetettu seuruulle vähän eri tyylillä joten ylipäätään olen vähän hukassa miten edetään. Oikeastaan tuntuu, että olen unohtanut ihan kaiken miten mitään opetetaan.. Minnan kanssa suunniteltiin, että aletaan ottaa oikein seuruusulkeisia keskenämme ja videoidaan sekä apparoidaan toisiamme. Lisäksi suunnitelmissa olisi aloittaa hallitreenit jo elokuussa, jotta hallin peiliä voi käyttää hyödykseen, sekä samalla tietenkin totuttaa Pikku-Bee sisätiloissa reenimiseen.

Mamman kulta höntsäreenailee <3
Imutuksen lisäksi ollaan harjoiteltu istumista ja maahanmenoa. Maahanmeno on jo nyt nopeampi kuin Johnilla, lähinnä kai siksi kun sen osaa hieman erilailla opettaa. "Noudon" alkeita ollaan otettu ihan pallolla ja leluilla, kapulan pitoa tms aletaan reeniä kun hampaat palaavat. Vauhtiluoksetuloja on otettu muutama ja ne ovat kyllä hellyyttävän terhakoita. Näiden liikkeiden ohelle sitten jossain kohtaa paikalla oloa, niin muutapa ei asialistalle hetkeen tarvikaan. Benin keskittyminen on edelleen oikein hyvää ja palkkaaminen helppoa, kun se ruoka niin hyvin maistuu.

Välillä meikäläiselle pukkaa stressiä kun moni samanikäinen pentu (meillä on lähipiirissä paaaaljon pentuja) on miljoonasti pidemmällä reeneissään ja osaa jo vaikka mitä kapulan pidosta paikalla oloon.. Mutta pitää luottaa edelleen siihen, että hiljaa hyvä tulee ja meille sopii rauhallisesti etenevä treenityyli. Johnin kanssa kyseinen ideologia ainakin on toiminut.

Arki sujuu niin hyvin, että mie oikeastaan olen ihmeissäni miksei kaikilla ole kahta koiraa - tai useampia :D Ben ja John täydentävät toisiaan tosi liikuttavasti ja niistä on toisilleen kovasti seuraa. Ja kun belki belkin tuntee, ovat jotenkin niin samalla aaltopituudella kaikesta. Hihnalenkit mennään Johnin rähjäongelman vuoksi erikseen, mutta vapaana poikia voi pitää yhdessä. Kenties Johnin esimerkin vuoksi Beniä on ainakin vielä oikein kiva pitää vapaana. Pysyy siinä likellä, tulee kutsusta tykö. Vielä. Nyt kun mie näin hehkutan niin varmasti siitä tulee kaamea teinihirviö.

Ben ja Herja
Ollaan käyty about kerta viikkoon kaupunkikävelyllä ihmettelemässä kovempaa meininkiä ja oikeastaan ainoa ihmettelemisen arvoinen asia on ollut oma kuva heijastuksena kaupan ikkunasta. Kaikki muu hässäkkä ohitetaan rauhassa, mitä nyt vähän koitetaan vetää jos jotain oikein kiinnostavaa näkyy. Sosiaalinenkin Ben on ja toistaiseksi kaikki karvakamut ovat olleet ihania. Ihmiset vauvasta vaariin ja pultsarista meidän äänekkääseen pokerikaveriporukkaan ovat myös pop. Mutta eivät ihan niin pop kuin Johnista. Ben tykkää käydä tovin lääpittävänä ja palaa sitten emännän/isännän tykö tai jopa omiin oloihinsa siinä missä John viipyy rapsuteltavana juuri niin kauan kuin palvovia ihmisiä riittää. Muutenkin Ben on paljon isoveljeään itsenäisempi ja tykkää usein vetäytyä eteisen nurkkaan yksin köllöttelemään. John on melkolailla aina kylkimyyryssä jos suinkaan mahdollista.

Ben ja Hilla
Luonnetta Beniltä löytyy edelleen. Varmasti opettelemista tulee olemaan esim. hallitreeneissä kun odottaa omaa vuoroaan Johnin treenatessa. Ääntä löytyy tällaisissa tilanteissa varmasti. Myös ruoan varastelu on kauhean kivaa ja meidän pitää olla todella tarkkana, ettei pikku puikulakuono pääse pöllimään sapuskoja mistään. Johnin kanssa on päästy niin helpolla sen suhteen, ettei oikein osata varoa.

No mutta. Täällä jatketaan erinäisten pöpöjen taltuttamista ja toivotaan sormet ristissä, että päästäisiin pian lenkkeilyyn kiinni ja treeneihin mukaan. Viikko neljän seinän sisällä alkaa olla liikaa ja mie oon jo ihan hajoamispisteessä. Koirat niinkin pärjäilee.

PS. Loppuun pari linkkiä Youtubeen, johon sain vihdoin aikaiseksi ladata pari videota. Löytyy Johnin esineruutua ja luonnetestiä, kenties jossain vaihessa jotain tokomatskuakin:

https://www.youtube.com/watch?v=2j53t-GU4vE
https://www.youtube.com/watch?v=EM_pS2Std3A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti