Veljespotretti

Veljespotretti

tiistai 11. marraskuuta 2014

Loistava hakutreeni ja visiitti Pellon hallille

Vaikka tämä jäisi kauden viimeiseksi hakutreeniksi, niin ei haittaa :) joskin eiköhän meillä jokunen treenikerta ole vielä jäljellä kun pari muutakin hakuilijaa pääsee höntsäilemään valoisaan päiväsaikaan. Itsehän olen töissä arkisin klo 5:30-14 ja ensi viikolla on syyslomakin, joten treenien ei sikäli tarvitse ajoittua illalle.

Mutta siihen mahtavaan hakutreeniin, joka otti paikkansa puoltoista viikkoa sitten Toramolla. Pohdiskelin viime kirjoituksen jälkeen, että on se jännä kun ei John suinkaan näy tuota rullaa napsivan tyhjiltä metsässä ollessaan, vaan pieni ajatus nousee päähän vasta ihan likellä keskilinjaa. Ei siis juokse metsästä rulla suussa vaan nappaa sen minut nähtyään tahi keskilinjalla. Tai no, viime parilla kerralla ei napannut, mutta ehkä harkitsi :P tästä syystä seuraavanlainen treeni:


 • Ukko vasemmassa etukulmassa syvällä. Upea pisto, eteneminen ja ollessaan tuulen alla John sai hajun. Ilmaisu tapansa mukaan kaunis, näytölle mentiin tuhatta ja sataa.
 • Ukko oikeassa etukulmassa suorapalkalla. Pisto tässäkin vallan kaunis.
 • Ukko vasemmalla puolella ja ilmaisulla. Jälleen hieno pisto ja ilmaisu. 
 • Tyhjä pisto rulla kaulassa. John etsi ukkoa pitkään ja hartaasti ja olimme sopineet seuraavan ukon kanssa, että odottaa keskilinjan toisella puolen n. 5 m syvyydessä valmiina pakenemaan jos John tulee metsästä ilman rullaa. Tässä siis ajatuksena, ettei pikkubelgi edes ehtisi ajatella nappaavansa rullaa keskilinjalla vaan joutuisi pistämään fokuksen "jänikseen". Ja kuinka ollakkaan, tämä toimi loistavasti! Samalla pakeneva Laura toimi palkkana hienosta tyhjästä. John sai tällä kertaa karata linjan yli.

Sitten tokohommiin. Minua alkaa tutunlaisesti kiusata koejännä, sillä kokeeseen on enää 3 päivää. Ääk!

Käväistiin lauantaina Pellon hallilla treenaamassa ja Johnille otettiin kokeenomainen treeni. Meni melkolailla siten kuten olin ounaillutkin ja pari hyvää uutta huomiota tuli lisäksi tehtyä.


 • Seuraaminen oli kuulemma vahva ysi puoli. Hitaahkot perusasennot, lisäksi videolta hokasin kuinka ite tehin huonon täyskäännöksen, ei missään nimessä kuitenkaan Johnin moka,
 • Liikkeestä istuminen ysi tai ysi puoli. Kuten aiemmin totesin, saisi tämä olla hieman napakampi.
 • Ruutu. O-ou. John ei meinannut paikantaa ruutua ja olisi siten mennyt nollille. Tästä kaverit vinkkasivat hyvin, että ennen ruutua Johnille voisi jollain tapaa vihjata mikä on seuraava liike, jotta osaisi jo katsellaan hakea minne mennään, eikä sitten tule yllätyksenä.
 • Luoksetulo. Hyvä seis, hidas maahanmeno - ihan kuten arvelinkin. Vino perusasento. Kasi puoleksi arvostelivat.
 • Kaukokäskyt. Otettiin  kahdesti, sillä ekalla kerralla oli sähläystä kylttien kanssa ja menin itse sekaisin mikä kyltti oli mikä asento. Heti kun haettiin oikea kyltti (asentokuvineen..) ja mie olin skarppina, hoiti John homman hienosti. Tassut pysyy hyvin, mutta vauhti odotetusti hieman hidas. Ysi tai ysi puoli oli tämä.
 • Metallinouto. Arvon edelleen otanko tämän liikkeen kokeessa isommalla vai pienemmällä kapulalla. Isoa kapulaa John pitää ns. vinommin, mutta nostaa varmemmin kuin sen pikkuriikkisen. Tämä taisi olla ysi. Vähän nopeampi palautusvauhti voisi olla, jälleen vino perusasento.
 • Hyppynouto. Hieno. Hieman John kosketti minua etuasennossa, mistä puolikas pistemenetys.
 • Tunnari. Yllättävän varman oloinen, joskin John tiputti tunnarikapulan vahingossa minun jalkoihin. En usko tästä tulevan kummosempaa kesto-ongelmaa ja pääasia on, että ite tunnarinuuskutus oli varman rauhallinen johniksi.
 • Paikkamakuu. Ei korjattavaa.


Eli nyt vielä varmuutta ruutuun, päätös siitä mikä kapula otetaan metallinoutoon ja suorien perusasentojen treenausta. Jälkimmäisin uus outous on ihan oma moka, sillä tosi vähän otetaan nuita perusasentoja (kuten joskus aiemminkin olen todennut) ettei John rupea niitä ennakoimaan. John paransi jo yhdessä treenissä näitä rutkasti. Piti vaan muistutella höpöbelkin mieliin ettei puolihyvästä/löysästä/vinosta perusasennosta palkata. Muut asiat on sitten sitä pidemmän ajan työstöä enkä rupea niitä ennen kokeita enää hinkuttamaan.

Phuuh. Jännä päällä edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti