Veljespotretti

Veljespotretti

maanantai 8. syyskuuta 2014

Missä mennään - tulevien viikkojen treenisuunnitelma.

Pientä päivitystä ja muistilistaa itselleni koskien sitä mitä mistäkin liikkeestä tulee vielä hioa. Pk-liikkeitä on aikaa kaunistaa ensi kesälle saakka, mutta tokon voittajaluokan korkkaus häämöttää jo marraskuulla jos satutaan saamaan paikka kokeisiin.

Nämä kuvat napsi Heidi :)
Seuraaminen. Voittajaluokkaa varten tulisi vielä harjoitella sivuaskelia, muuten Johnin seuraaminen on hyvää. Peruutus ja askeleet oikealle ovat kunnossa, mutta vasemmalle mentäessä John väistää jalkaani ja seuraa takaviistossa. Myös perusasento on vasen-askelten jälkeen tällöin hyvin vino. Tästä ei voi syyttää kuin harjoittelun puutetta :)Liikkeestä jäävät. Ikuisuusprojekti. Asennot tulee oikein, mutta napakkuus ei ole parhain.

Luoksetulo. Tämä liike on meille haastava treenata, sillä jos treeneissä ottaa pysähdyksiä liian usein, rupeaa John ennakoimaan. Ovat kuitenkin aika ok, jopa napakammatkin kuin seuruusta, ettei niitä nyt hirveenä piä hinkuttaakaan. Etuasennon tiivistystä tulee vielä treenata. Olen alkanut kiinnittää huomiota siihen, että palkka tulee luoksetulossa (ja noudossa) kohti minua (pallo jalkojen välistä tms) ja tällä on saatu kehitystä aikaan.

Kaukot. Maasta istumaanmenoa vaille aika nätit ja tassut pysyy kaikissa kauniisti paikallaan. Eilisissä treeneissä tuumailtiin Jonnan kanssa, että "down-sit" voi olla ihan tekniikkavikakin. John ei "pomppaa" tässä tarpeeksi, jolloin istumisasento on laiskan näköinen ja hidas. Palataan vähän taaksepäin tässä.

Oho, se taitaa jopa edistää :D mutta molemmat hymyilee tällä kertaa - edistystä!

Tunnari. Ennen koetta pitänee ottaa yksi tunnari kentän laidalla. Ensimmäinen on nimittäin aina vähän semmonen sählä ja John saattaa vaan tuoda ekan vastaantulevan kapulan. Voi olla sitäkin, että ollaan otettu liikettä niin harvakseen, ettei pikkubelki aluksi muista mikä tämä oli. Alun jälkeiset toistot hienot. Muiden kapuloiden mäklyy on vähentynyt rutkasti ja liike rupee olemaan koevalmis.

Metallinouto. Kapulan otto varovainen, mutta siihen kun saa vähän ripeyttä, on tämä liike jees. Etuasentoon kaipaisin hieman lisää tiiviyttä, niinkuin muissakin noutoliikkeissä

Hyppynouto. Tokokorkuisella esteellä varma ja hyvä.

Ei se hyppynouto taaskaan ihan putkeen menny :P
Paikkamakuu. Sivulletulot liikkeen lopussa laiskat - joskin eilisissä treeneissä oikein pomppaili viereen. Tässäkin pitää löytää se kultainen keskitie kuinka usein ottaa sivulletuloja ja kuinka niistä palkkailee ettei tule suuntaan tai toiseen höpöttelyä/ennakointia. Paikallaolo varma.

<3
Ruutu. John hakee ittensä edelleen aika reunaan ruutua. Muuten jees. Toisinaan tulee sellaista höpöttelyä, että mennään ruudun viereen, mutta toisella käskyllä löytyy silloinkin paikka. Tämä on varmasti ihan sitä, että liike ei ole vielä niin tuttu tahi selkeä koiran päässä. Treeniä treeniä.

Syksyn/talven/kevään aikana on myös tarkoitus hioa (pk)hyppy kuntoon silmälläpitäen ensi kesän koitoksia. Palataan nyt reilusti taaksepäin ja opetellaan tekniikkaa. Tehdään hypystä hauska ja varma sekä ohjaajalle että koiralle.

Eiliset hakutreenit menivät tosi hyvin ja Johnin työskentelyintoa sekä sinnikkyyttä saattoi taas ihailla. Joskin nyt keksittiin Johnille uusi teema! Johnista on tullut melko itsevarma (hyvä homma 99-prosenttisesti) ja eilisissä treeneissä (samoin kuin kokeessa) teki tyhjälle puolelle huonommin töitä (eihän siellä ketään ole) ja miehitetylle puolelle teki tyhjätkin pistot paremmin. Ukko siis eilisissä treeneissä radan takakulmassa kuten kokeissakin oli. Johnilla on kauhean voimakas mielipide siitä, että hän tietää missä ne kadonneet on ja hyvä näin (ihana nähdä kun koira luottaa itseensä ja sitä on vallan helppo lukea), mutta minua välillä jännittää, että tämä johtaa huolimattomuusvirheisiin. Eli tavallaan kaipaisin ihan vähän lisää kurinalaisuutta pistoihin, ettei takalinjoille ym. tulevaisuudessa jää kökkimään löytämättömiä ukkoja. Pelisuunnitelma on hiottu ja sitä mennään Outin ja Heidin voimin testailemaan ensi viikolla.

Loppuviikko menee talkoillessa pm-kokeissa. Mukava mennä katselemaan taitavia koirakkoja ja vaanimaan millä tasolla pitäisi itse ensi vuonna olla. PAHA3 ja piirinmestikset molemmat lukeutuvat ensi vuoden tavoitteisiimme ek:n ja kenties jopa rotumestisten sivussa.

Hups. Tuleeko taas haikailtua liikaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti