Veljespotretti

Veljespotretti

torstai 14. elokuuta 2014

Kesän kuulumisia.

Viimeinen kuukausi on ollut blogipäivitysten suhteen rauhallista kolmesta syystä:

  • Sietämätön helle 
  • Johnille sattui tassuhaaveri 
  • Emännän loma part 2 

Loma kakkonen kului melko koiramaisissa merkeissä ja oltiin molemmat Johnin kanssa ihan superinnoissaan kun päästiin katkonaisen kuukauden jälkeen treeneihin kiinni. Järjestin myös kerhomme BH-koetta ja oli vallan mukava kokemus olla vaihteeksi "tiskin toisella puolella" puuhaamassa. Talkoohenki oli jälleen hienoa.

Jälki meillä on vielä sen verran vaiheessa (eikä sitä tosiaan päästy riittävästi harjoittelemaan em. syistä), että etsintäkoe siirtyy ensi kesän tavoitteisiin. Jäljellä joudutaan palaamaan aika paljon taaksepäin, sillä Johnin työskentelyvauhti on ihan liian kova, mikä luonnollisesti vaikuttaa huolellisuuteen. Koko mielentila saisi olla hyvin erilainen jäljelle lähdettäessä. Keppien ilmaisu Johnilta sujuu vaivatta.

Esineruudussa saatiin aikaiseen pari epäonnistuneempaa treeniä lähinnä siksi, että John haki ruudun etualan ylimalkaisesti ja ampui suoraan ruudun perälle, josta lähti etsimään. Tätä lähdettiin tietenkin korjaamaan siten, että suurin osa esineistä oli ruudun etuosassa ja John bonjasi jo muutamassa treenissä ajatuksen. Hyvä fiilis siis esineruudun suhteen - etenkin pari viimeisintä treeniä on ollut tarkkaa ja motivoitunutta menoa.

Tottispuolella hypyt kehittyy treeni treeniltä, mutta ilmaa, vauhtia ja itsevarmuutta tarvitaan vielä. A-este kulkee ja etenkin nyt kun käytiin isän kanssa fiksailemassa sen päälle uusi matto, on este varmasti koirallekin miellyttävämpi ylittää kuin pelkkä puinen runko. Eteenmenot ovat sujuneet juuri niin hyvin kuin toivoa saattaa, joskin näitä pitäisi ottaa paljon enemmän myös vieraskentillä. En usko, että John tekisi yhtä varmasti niillä. Ruudussa saatiin treenikavereiden avulla paranneltua paikkaa (meni usein aika ruudun reunalle vaikka ruudun sisällä onkin) joskin kun välimatka pitenee, ongelma esiintyy edelleen. Eiköhän tämä hiljalleen lähde paranemaan.

Haku sujuu mahtavasti. Ehkä suurin probleema viime treeneissä on ollut se, että John toisinaan oikoo etukulmat (korjaa kyllä takatyöskentelynä, mutta pisto ei ole tuolloin kaunein mahdollinen) eikä aina malta katsoa minnepäin haluaisin herran lähettää. Tähän pitää saada hieman kontrollia.

Keskiviikkona treenattiin n. 250m pitkä kokeenomainen hakurata ja täytyy kyllä sanoa, että John veti hienosti. Innokkaana, huolellisena, motivoituneena ja täydellä belgisydämellä. Jos jotain korjattavaa, niin muutama tyhjä oli vaikeammalla kalliopuolella hieman liian lyhyt. Oli hyvin opettavaista itsellenikin kun ei ollut mitään hajua missä ne ukot on - koiranlukutaitohan näissä treeneissä kehittyy joka kerta.

Eilen puolestaan vetaistiin kokeenomainen pk-tottelevaisuusosa kerhon möllitokokokeissa. Sekin meni sen verran hyvin ja näpsäkällä vireellä, että seuraavat kaksi viikkoa ennen koetta taidetaan treenata melko maltillisesti. Saatiin siis paikka tuonne 31.8. hakukokeeseen, jonka järjestää oma kerhomme RPKK. Kotikenttäkisat jännittää itseasiassa enemmän kuin vieraat paikat, mutta eiköhän se ihan mukavasti suju :)

Loppuun pari Marikan ottamaa kuvaa Johnista ja velipoika Jenistä:

John 9kk. Kuva by Marika Koivisto.
Ja John 3v. On siinä jotain äijjääntymistä tapahtunut :)
Kuva by Marika Koivisto.Veljespotretti:
TK1 BH Deathless Crazy Little Thing "Jeni"
HK1 BH TK1 TK2 Deathless Catch Me If You Can "John"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti