Veljespotretti

Veljespotretti

maanantai 25. marraskuuta 2013

TK2

Torniossa sujui hyvin. Voi pirskule mulla on hieno ja tasaisesti kelpotuloksia nakuttava koira. En kyllä olisi toukokuussa ekaa ALO-koetta panikoidessani uskonut, että kuuden suoralla saahaan TK2-koulari saavutettua. Siitä olen nöyrän kiitollinen, joskin avoimen iloinen. Mennyt vuosi on ollut mulle ja Johnnylle hyvä.

Paikkamakuu ja luoksetulo aka lauantain pistesyöpöt. Heidi kuvasi :)
AVO-luokassa kilpaili joko seittämän tai kahdeksan koirakkoa (en nyt millään muista). Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin väijymään Jonnan ja Sutkin suoritusta alokasluokassa. Tämä hieno parivaljakko saalisti toisen ykkösensä ja sehän on heillä sitten yhtä vaille TK1. Mahtava tunne kun treenikaveritkin ansaitusti onnistuvat, tietäen kuinka paljon ollaan kaikki töitä tehty ja treenailtu :)

Hyppyä :)

Virittelyt sujuivat hyvin ja John oli melko säpäkkään keskittyvän oloinen. Paikkamakuun alkamista ootellessa kesti kuitenkin aikaa kun odotimme viimeistä koirakkoa saapuvaksi. En enää kehdannut viedä Johnia takaisin häkkiin kun ajattelin sen siittä kuumuvan enempi kuin odottelusta (oli siinä rentona). Taisi tulla kuitenkin hieman liian pitkä odottelu mikä näkyi paikkamakuun alussa vouhkaamisena.

AVO1 175,5p, 2/8? ja TK2
  • Paikkamakuu 8. Jouduin tosiaan antamaan tuplakäskyn kun John juuri käskyn aikana katseli muualle eikä selvästi kuunnellut/kuullut minua. Toinen piste meni kyynärän kohotuksesta - kurkkasi taas alussa mihin emäntä menee. Muuten hyvä.
  • Seuraaminen 9,5: Se oli hieno. Puolikas piste meni hitaista perusasennoista. Ovat työn alla.
  • Maahanmeno 8: O-ou.. jopa hitaampi kuin normaalisti. Ja vino! Eiköhän se nopeus kuitenkin treeneistä vielä kokeisiinkin siirry :)
  • Luoksetulo 7: Ainoa mikä varsinaisesti harmitti. Vauhti oli niin hurja, että pysähdyksestä tuli hiiirveän hidas. Pitää treenata niitä lisää - ei kuitenkaan liikaa koska muuten tuo ovela kettu rupeaa ennakoimaan.
  • Seisominen 9: Napakampi pysähdys saisi olla. Ei kuitenkaan etutassujen kääntyilyä, mitä on vienosti parissa viime kokeessa ollut. Treeni lienee tehonnut.
  • Nouto 10: Vieläkin hieman vilkuilee sivulle tuodessaan kapulaa, mutta hurja parannus edelliseen. Treeni purrut tässäkin.
  • Kaukot 9,5: Istuma-asento voisi olla ryhdikkäämpi, muuten siistit kaukot.
  • Hyppy 10: Hieno hyppy ja istuminen.
  • Keskittynyt ja johnimainen sit!
  • Kokonaisvaikutelma 10: Tuomari tuumasi, että onpa John hiiirvittävän vilkas tyyppi jopa belgiksi. Mutta kun käsky käy, tekee koira sitten kuitenkin hienosti ja iloisesti. Mission accomplished - tämä on meiän päätavoite, että kivaa on ja se saisi siitä tekemisestä välittyä ulospäinkin. 
Kaikkiaan kokeista jäi hirmu hyvä mieli. Senhän mie tiiän, että John on vilkas. Ehkä se sieltä joskus tasautuu.. ehkä :D mutta tosissaan kaikkensa se pöhkö yrittää ja minun tehtäväksi jää näyttää sille mikä on oikea tekniikka. Tällä kertaa vilkkaus ei vaikuttanut muutako tuohon paikkamakuuseen.

Talvi saadaankin sitten treenata voittajan ja pk-tottiksen liikkeitä rauhassa (jännänsekaisella kauhulla ootan voivoita). Pitää pysyä jämäkkänä reenisuunnitelman kanssa vaikkei kokeita ole lähikuukausina näkyvissä. Onneksi treeniporukka pitää aktiivisena.

Loppuun kuvia sunnuntailenkiltä. Eipä tullut kummoisia, kun sormet oli ihan kohmeessa. Ja nyt pakkaamaan, perjantaina muutto!

Lenkin alkuun vähän hämärsi.
Melkeen takapihalta :)
John on havainnut takanamme kulkevan tappajakoiralauman. Sitä piti välillä tarkastella arvioivasti.
Löydettiin kenttä, siispä eteenmenon reenausta aamulenkin oheen.
John palkittiin männä vkl:n menestyksestä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti