Veljespotretti

Veljespotretti

maanantai 4. marraskuuta 2013

Mia Skogsterin seminaari

Käytiin männä lauantaina Mia Skogsterin seminaarissa. Tykkäsin hurjasti. Minulla oli alkuun pieni pelko persiissä, että seminaarissa keskityttäisiin hifi-koiraongelmiin, eli tykkikoirien ja -omistajien hiomiseen (jota en koe olevani), mutta seminaarista lähti paaaaaljon hyvää tavaraa mukaan näin perusharrastajallekin. Ei tarvinut olla pro, että sai hinnalleen väärtiä. Arvostin kovasti kuinka Mialla oli sanomista koiraan kuin koiraan emmekä keskittyneet vaan superviettisiin superkoiriin :) tätä kouluttajaa suosittelen ihan kaikille lämpimästi.

Olimme Johnin kanssa yksi harjoituskoirakoista ja ylläripylläri meidän ongelmana oli tuo hidas maahanmeno. Hieman jännitti ennakkoon, mutta kun itse treeni alkoi, unohdin ne kymmenet silmäparit katsomossa ja tuli keskityttyä hyvin pelkkään treenitilanteeseen. Alkuun olin ehkä vähän jäykkä palkkaamisen kanssa, mutta lopulta meni kivasti.

Saimme Mialta hyviä vinkkejä oikea-aikaiseen palkkaamiseen maahanmenossa. Olenkin arvellut, että tässä on yksi syy koko ongelmaan. En ole osannut vahvistaa liikettä oikeassa kohtaa ja maahanmeno lienee siksi hidas. Kehitystä tapahtui jo treenin aikana. Naksun, namin ja kehon jännitteiden avulla tehtiin maahanmenoa niin sivulta kuin edestäkin. Olen soveltanut vinkkejä käytäntöön parina päivänä kotikentälläkin ja eteenpäin on menty.

Johnista Mia tuumasi, ettei kenties ole maailman tykein koira (riittävän vietikäs kumminkin minun makuun), mutta tosi iloinen ja halukas tekemään ohjaajan kanssa (jes!). Koirassa näkyy kuulemma tekemisen meininki. John palkkautuu Mian mielestä hyvin laumavietillä eli minun kehuilla ja hyväksynnällä, sekä ruoalla. Lelullakin, mutta sitä ei semmassa käytetty. Herkäksi John tulkittiin siinä mielessä, että ei:tä suurempia pakotteita ei Mian mukaan kannattaisi käyttää, menee hänen arvionsa mukaan paremmin etiäpäin positiivisilla vahvisteilla. Ja tulipa hieman viekasta kuittia Johnin elintasomassusta ;) minua tämä lämmitti, sillä olemme pitkään taistelleet sen syömisen kanssa ja John oli nuorena melko luikku. Nyt on söpö ja roteva.. pitänee kuitenkin tarkkailla ettei liikaa pulskistu.

Seminaarista sain mukaan paljon muutakin ja mm. palkkaamista, kehon jännitteitä, ruokaviettiä, eteenmenoa, kontaktitreeniä ja hyppytekniikkaa tulen hiomaan talven aikana kovasti. Hirveän toimivia hommia. Pikkujuttuja, joilla saahaan varmasti viimeistä silausta em. liikkeisiin. Olen jopa tehnyt taulukon johon olen suunnitellut hyvin tarkkaan mitä treenaillaan tulevina viikkoina :D ja miten minkäkin liikkeen kanssa edetään, mitä kohtaa siitä treenataan..

Sanalla sanoen olen siis kovin innoissani kaikesta mitä semmasta tarttui mukaan ja odotan tulevia tottistreenejä kovasti.

Haku on sujunut mallikkaasti. Ollaan tehty muutama treeni hämärässä (osin tahattomasti - John on ollut vika koira ja pimeä tulee kovin aikaisin) ja se ettei John näe ukkoa on auttanut tarkkuuden kanssa. On tarkastanut ukot hienosti ja ollaan menty suorapalkalla, vain maks. yksi ilmaisu per treeni. Tyhjiäkin pistoja on ollut ja ne hoidetaan kunnialla kotiin. John on tehnyt hakuradalla hirmu hyvää työtä, olen ylpeä koirastani :)

Tällä viikolla luvassa kotitottiksen ohella parit kunnon treenit ja pari hakuilua. Hyvä viikko edessä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti