Veljespotretti

Veljespotretti

maanantai 14. lokakuuta 2013

PK-päivä

Eilen oli kunnon palveluskoirapäivä. Tottis, esineruutu, haku ja päälle vielä lenkkeily Valtti-koiran kanssa. Johan meillä oli väsy belgipoika kotona illalla.

Startattiin superpäivä tottiksella ja nimenomaan pk-painoisella sellaisella. Otin Johnille alkuun A-estettä (kisaeste, ei harkka) ja se ylitettiin rohkeasti, mutta huolellisesti. Seuraavaksi pari hyppyä ja hyppynoutoa hieman matalammalla esteellä. Hyppynoutoon nostamme estettä hiljalleen, sillä John tuntuu vielä sylkevän noutokapulaa hypyn aikana alas jos este on korkealla. Liikkeestä maahanmenoa tehtiin leikkimäisenä nopeutta tavoitellen ja loppuun eteenmenoja. Nämä ovat vielä aika vaiheessa :) oli miten oli, hoiti John tottistreenin johnimaisen hienolla asenteella ja vireellä.

Kuva by Juuso Kuparinen. Kesäreeniä ryteikössä.
Seuraavaksi oli vuorossa esineruutu. Etenemme nyt rauhassa sen suhteen ja tehtiin tämäkin esineruutu vain 15x30m kaistaleena. Piilotin hanskan, kännykän ja pallon ruutuun ja John näki autonperästä kun vein esineitä maastoon. Johnin työskentely oli kerrassaan upeaa katsottavaa ja se nosti kaikki esineet rauhallisesti, mutta nopeasti. Ei ylimääräistä juoksentelua taikka muuta hösötystä.

Ja sitten hakuun. Ratana toimi Vennivaaran kisarata, joka on umpiryteikköä eli melkoisen haastava maastona. Eka pisto oli tyhjä ja John hoiti sen hienosti. Tokalla pistolla ukko oli risupiilossa makoilemassa ja John tarkisti sekä ilmaisi hänet hyvin. Ukolla otettiin hieman hallintaa mikä sekin sujui kivasti. Kolmas pisto sujui myös moitteetta. Mutta. Neljännellä tehtiin Johnille hyvin tarpeellinen jäynä, eli Outi kävi hajustamassa umpipiilon ja menikin siitä kymmenen metriä taaemmas, tarkoituksena ottaa suorapalkka. John oli käynyt piilolla, ottanut rullan siinä, juossut lähelle Outia ja toi sitten rullan minulle. Koska kyseessä oli suorapalkka, tiesin ettei John ollut käynyt Outilla asti. Uusi lähetys ja John juoksi kaksi metriä etiäpäin, otti rullan ja toi sen minulle ilmeellä "kyllä minä tiiän että siellä ukko on". No eipä muuta kuin näytölle, jolla John vei minut piilolle ja päästiin yhdessä ihmettelemään että eihän sitä ukkoa täällä ollutkaan. Muistettuaan piilon tyjäksi, John veti vähän Outiin päin, mutta halusin lähettää koko homman uusiksi. Onneksi se, kuten seuraava suorapalkkaukko, menivät sitten nappiin ja päästiin antamaan Johnille kaivattu pieni opetus. Näitä ehdottomasti lisää!

Seuraavat muutamat treenit mennään taas täysin suorapalkalla ja tehdään piilojäyniä siihen oheen. Lisäksi pitää pohtia nappasiko John rullan Outin hajun/näkemisen vai täysin piilon näkemisen perusteella. Yleensähän John on hyvin tarkka piilon kanssa ja käy huolella sen tsekkaamassa ennen ilmaisua, eikä ilmaise jos lähistöllä ei mm:n hajua ole.. mutta.. jatkamme työskentelyä aiheen eteen. Etsiminen sun muu tuntuu olevan hanskassa ja muutoin ollaan saatu Johnille kaivattua rentoa ilmettä touhuun :)

Melko valamis paketti kun vähän vielä hiotaan esteitä, hakumielialaa ja -tarkkuutta. Kyllä se alkaa tavote muokkautua sellaiseksi, että ens kesänä mennään kokeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti