Veljespotretti

Veljespotretti

torstai 27. kesäkuuta 2013

BH Deathless Catch Me If You Can

John sai eilen nimensä eteen tittelin "BH" :)

Kaupunkiosuuteen olen ihan tyytyväinen. John ei ottanut kantaa ohimeneviin ärsykkeisiin tai höpötellyt mitään kummallista. Huomasi kaiken ympärillä tapahtuvan, muttei reagoinut muuta kuin uteliaalla katseella. Vilkas nuori belgipoika, tuumasi tuomari Kari Nuutinen. En voisi olla enempää samaa mieltä...

BH Deathless Catch Me If You Can
Tottisosuus ei sujunut tasomme mukaan vaikka läpi menikin, joten pieni pettymyksen ilmapiiri vallitsi kokeen jälkeen. Toisin kuin tokokisoissa hösötys levisi liialliseksi, ja esimerkiksi seuraaminen oli ihan kauhian näköistä. Luoksetulo ja paikkamakuu sujuivat hyvin, mutta tuo seuraaminen... siitä tulen näkemään painajaisia pitkään. Toki BH-kaavio on pitkä ja tuskainen, mutta enemmän vaikutusta oli sillä minkä mielialan oli "onnistunut" Johnille psyykkaamaan ennen suoritusta. Tuomarilta tulikin palautetta, että koira reagoi häiriötekijöihin ihan liikaa mikä vaikuttaa voimakkaasti tekniikkaan ja tekemisen laatuun vaikka käskyn alla hyvin onkin.

Nyt pitää pistää mietintämyssy päähän. Leivisikö pakka käsiin oman jännitykseni takia? Mitä tein erilailla kuin viime tokokisoissa? Ennenkaikkea koiralle ja emännälleen pitää luoda keskittymiskykyä vaikeissakin häiriöissä (perustreenit eivät pelkästään riitä) ja hakea varmuutta tokokisoista. Seuraavana tähtäimessä ovat Kemin tokokisat kolmen viikon kuluttua, joihin jonotetaan paikkaa. Toivottavasti päästään :)

Yritän silti pitää kiinni siitä, ettei koira-arki menisi liian suorittamiseksi. Kaiken a ja ö on se, että homma pysyy kivana ja paineettomana, koska loppujen lopuksi tehdään tätä treenirumbaakin vain meitä itseämme varten :) töitä tulemme Johnin kanssa tekemään kovasti, mutta olen jo alkujaan päättänyt että minun ja koirani suhde ei tule rakentumaan pelkästään treenien varaan.

Tulevia haasteita odotellen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti