Veljespotretti

Veljespotretti

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Hakua ja lepopäiviä

Käytiin eilen Toramon kentällä hakutreeneissä. Porukka oli mulle aivan uusi, sekoitus SPL:n ja meidän kerhon (Rovaniemen palveluskoirakerho) sakkia. Kiinnostava nähdä miten erilaisia treenityylejä ihmisillä onkaan! Häiriötä tuli kyllä joka suunnalta, sillä ampumaharjoitusten lisäksi lähimetsään oli ilmeisesti rakennettu frisbeegolf-rata ja siellä oli porukkaa ihan pipona. John ei onneksi välittänyt metelistä, eihän se ole paukkeelle herkkä kaveri.

Treenit meni mainiosti. John upposi metsään kuin tykinkuula ja pistot oli suoria. John on rullakoira, joskin vielä mennään irtorullalla. Eilen oli pientä kohellusta ja ote rullasta olisi voinut olla voimakkaampi. John toi ne kumminkin perille saakka, vaikka vähän meinas sylkeä.. tämähän tullaan ottamaan huomioon tulevissa treeneissä. Energiaa ja intoa oli eilen tavallista enemmän ja mää uskon että se olikin yksi syy tuohon pieneen sähläykseen. Muissa toimissa tämä ei näkynyt ja koirastaan sai jälleen olla ylpee :)

Johnin kanssa loppuviikko otetaan lunkisti. Maanantailleki saatiin ihan mukava tottistreeni jo. Mie kovasti yritän toppuutella itseäni, että liikaa ei saa treenata tuota koiraa. Niin mukavaa kuin harrastaminen onkin, on se jäljestystä lukuunottamatta pikkubelkkarin kierroksia nostattavaa, ja jos sitä tapahtuu liika tiuhaan tahtiin, seuraa ongelmia. Treenien vastapainoksi Johnille pietään paljon rauhallisia päiviä, jolloin ei tapahdu hihnalenkkejä kummempia. Mun mielestä moni tajuaa homman nurinkurin. Toki tällaiselle koiralle pitää tarjota aktiviteetteja, mutta koen vielä tärkeämmäksi seikaksi opettaa sen rauhoittumaan. Belkkarin kaltaisen hönön kierrokset jää helposti päälle ja siitä on niin helppo luoda ns. stressikoira.

Mulla oli eilen ohjelmassa aerobinen treeni ja vedin kolmen vartin rasvapoltto-ohjelman crosstrainerilla. Mie tykkään ko. laitteesta jopa enempi kuin juoksemisesta, sillä mun polvi ei ota nokkiinsa siittä. Paskan polven kanssa olen taistellut jo pitkään ja mahottomana sitä ei saa rasittaa. Juoksemisen oon yrittänyt rajoittaa kerta viikossa-maksimiin, se maahan tumahteleva liike kun tuppaa ärsyttämään polovea ja sit kiroillaan seuraavat päivät. Tänään ei paljoa treenailla ja päivä kuluukin töiden parissa.

Katsotaan mitä loppuviikko tuo etteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti